Wie zijn we, wat doen we?

De Stichting Oudheidkamer heeft als doel: het bewaren en levend houden van het verleden van Pernis. Zij doet dit door het verzamelen en tentoonstellen van zoveel mogelijk materiaal over Pernis, om het verleden voor het nageslacht te bewaren.

Het bestuur en de medewerkers zijn een enthousiast team, die zich geheel vrijwillig inzetten om alles wat met de geschiedenis van Pernis te maken heeft op een dusdanige manier bijeen brengen, beheren en sorteren, zodat het, voor een ieder die geïnteresseerd is in het verleden en heden van Pernis, toegankelijk wordt.

Door middel van een fotoarchief, film, cd en dvd's, genealogische gegevens, knipsels, geboorte, huwelijk en rouwkaarten, de verzameling boeken en allerlei cadeau en gebruiksartikelen kunnen o.a thema tentoonstellingen worden opgezet, die gratis te bezoeken zijn.

De in de Oudheidkamer bijeen gebrachten verzamelingen zijn te gebruiken als informatie archief voor diverse onderzoeken b.v. voor studenten of leerlingen van scholen. Maar uiteraard ook voor stamboomonderzoek.

De wisselende tentoonstellingen zorgen er voor dat het de bezoekers een gezellige terugblik in het verleden geeft en waar met elkaar de herinneringen gedeeld en genoten kunnen worden. Hierdoor heeft de Oudheidkamer ook een sociale functie, mensen komen soms alleen voor een praatje, je weet nooit wie er die dag rond de tafel zit.

De periodiek "Op't Sluis" wordt voor donateurs samengesteld en zorgt voor een constante binding  met het verleden van Pernis en de Oudheidkamer.

Dit alles is dankzij het team van vrijwilligers, mede door de steun van donateurs, mogelijk. Zodat tijdens openingstijden, een ieder op velerlei manieren van het mooie dorp Pernis, in ons fraaie historische pand kan genieten.